The effectiveness of design

20% more profit with good design! We already knew this but scientific research from the Erasmus University in Rotterdam confirmed that investing in good design really pays off:

'De financiële prestatie van een nieuw product levert een winst op van bijna 20% als er bij de ontwikkelingsfase veel aandacht wordt besteed aan design. Dit blijkt uit het wetenschappelijk onderzoek ‘Effectiviteit van Design’, geïnitieerd door de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO) en gefinancierd door Stichting Pictoright en het ministerie van Economische Zaken. Het onderzoek werd uitgevoerd door Rotterdam School of Management, Erasmus University en de TU Delft. Vierhonderd managers van Nederlandse bedrijven uit de goederenproducerende en de dienstverlenende sectoren namen deel aan het onderzoek.'